2 Ocak 2016 Cumartesi

KURABİYELER

 

KAVALA KURABİYESİ

 
Malzemeler:
1200 gr.un,
200 gr. pudra şekeri,
20 gr. toz badem,
450 gr biskin yağı,
150 gr. sıvı yağ,
500 gr badem kavrulmuş,
10 gr. karbonat,
10 gr.vanilya
Yapılışı:
Tüm malzemeyi karıştırın. Önceden ısıstılmış 200 C fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra pudraşekerinin içine bulayın. Ben büyük bir kaseye pudra şekeri koyuyorum kurabiyeleri içine atıyorum.

 

UN KURABİYESİ

 
Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında tereyağı
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 kaşık pudra şekeri
4 kaşık buğday nişastası
5 bardak un
Pudra şekeri
Yapılışı:
Sıvıyağ, tereyağ ve pudra karıştırın. Nişasta ve unu ilave edip hamuru iyice yoğurun. Daha sonra hamurdan parçalar koparıp istediğiniz şekle getirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkardığınızda pudra şekerine bulayın.

DAMLA SAKIZLI KURABİYE



Malzemeler:
250 gram tereyağ
2 yumurta 
½ su bardağı un
2 paket buğday nişastası ( 400 gr)
1 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı
1 kabartma tozu  
Yapılışı:
Tereyağını eritin ve soğutun. Yumurta ve şekeri ilave ederek iyice çırpın. Nişastayı, unu, kabartma tozunu karıştırarak eleyin. Damla sakızlarını yarım saat kadar buzlukta bekletin ve havanda toz haline gelene kadar dövüp elenmiş una karıştırın. Unu çırpılmış karışıma azar azar ilave ederek yoğurun . Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayarak şekil verip ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın. 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında henüz pembeleşmeye başlayana kadar pişirip fırından çıkarın. Kurabiyeler ılınınca pudra şekerini üzerlerine tel süzgeç ile eleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder