ÖZEL LİKÖRLER
Bana özel likörlerim var benim, bu likörleri yaptığım zaman sanki bir şey keşfetmiş gibi oluyorum çünkü kimya laboratuvarında çalışıyormuş gibiyim.
Ben tatlı içkiler seviyorum, boğazı yakan, acı içkilerle aram pek yok. Bu yüzden likör, kırmızı şarap, Liqueur Galliano, Baileys Irish Cream, Prosecco, Malibu, Safari, Archers, Limoncello, Sheridan's..denediğim ve gerçekten çok sevdiğim az alkollü, kadınsal içkiler.
Denediğim az alkollü likör ve sıcak şarap tariflerim;
SICAK ŞARAP:
Malzemeler:1 su bardağı su,
2 adet çubuk tarın
1 adet çubuk vanilya
2 dilim limon
1 adet elma kabuğu
4 çorba kaşığı toz şeker
1 şişe kırmızı şarap
Yapılışı:
Bütün malzemeleri bir tencereye koyun, ocakta orta ateşte kaynatın, 1 şişe kırmızı şarap ilave edin, kaynamadan ocaktan alın. Bütün malzemeleri süzün ve karafınıza dökün. Kış aylarının en sevgi dolu içkisi. Yanında Elmalı crumble ve dondurma mükemmel gidiyor. Crumble tarifi için ;
http://missgibilezzet.blogspot.com.tr/2016/01/crumble.html
KIZILCIK LİKÖRÜ
Malzemeler:1 kg kızılcık
1 şişe votka
2 adet büyük tarçın kabuğu
4 adet tane karabiber,
5,6 adet karanfil
1 limon kabuğu
kişniş
Yapılışı:
Kızılcıklar yıkanır ve cam kasede votkada her gün karıştırırarak15 gün bekletin, 15 gün sonra 1 limon kabuğunu rendeleyin, 1 çubuk tarçın ve 1 tutam kişniş tohumu ilave edin. 15 gün daha bekletin. Bu süre sonunda şeker şerbeti hazırlanarak soğutulur. Tel süzgeç yardımıyla süzün. Ben kızılcık posalarını dondurucuda bekletiyorum , pastalarda, tatlılarda kullanıyorum . Bu arada başka bir tencere de 2 bardak toz şeker, 2 bardak su ile karıştırıp ve kaynatın. Şurup soğuduktan sonra yavaş yavaş kızılcıklara ilave edin. Güzelce karıştırın. Şişelere dökün.
VİŞNE LİKÖRÜ
Malzemeler:2 kg.vişne
2 şişe votka
1 kilo şeker
damla sakızı veya kakule
Yapılışı:
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın, Kavanoza vişne, şeker ve baharatlar kat kat yerleştirin. Bir hafta ağzı kapalı şekilde arada çalkalayarak güneşte bekletin. Bir haftanın sonunda votkayı da ilave edin ağzını kapatın, karanlık yerde 3 ay bekletin. Zaten kış aylarına denk geliyor. Şişelere almadan önce güzelce süzün.
KAHVE LİKÖRÜ
Malzemeler:
1 bardak hazır granül kahve
2bardak kaynar su
4 bardak şeker
1 şişe (750 ml)votka
3 paket vanilya
Yapılışı:
Şeker ve kahveyi karıştırın ve üzerine kaynar suyu ekleyin, soğuyana kadar bekletin. Süzgeçten geçirip tortusuz hale getirin. Votka ve vanilyayı ilave edin, karıştırın. Şişelere aktarın 1 ay bekletin. Servise hazır.
PORTAKAL LİKÖRÜ
Malzemeler:2.5 kg portakal
750 ml votka
500gr toz şeker
750 ml su
5 adet çubuk tarçın
10-15 adet kuru karanfil
Yapılışı:Tüm portakalları enine 4 parçaya bölün. Dilimlediğiniz portakalları kavanoza yerleştirin. Üzerine votka, şekeri ve suyu, çubuk tarçınları ve karanfilleri ekleyin. Kavanozun ağzını kapatın, 1-2 dakika çalkalayın. Güneş görmeyen bir yere koyun, kavanozu 2 günde 1 çalkalayın. Yaklaşık 25 gün sonra şeker tamamen eridiğinde tülbentle süzerek servis yapın.
SAKIZ LİKÖRÜ
Malzeme:1 lt kanyak
60 adet kayısı çekirdeği
30 adet tuzsuz badem
50 gr sakız
500 gr seker
1 bardak su
Yapılışı:
Kayısı çekirdeklerini kırıp badem ve dövülmüş sakız taneleriyle
birlikte büyük bir kavanoza koyup, üzerine 1 lt kanyak ekleyin.
Kapağını kapatıp güneş almayan serin bir yerde 40 gün beklettikten sonra
şeker ile suyu kaynatıp şurup kıvamına getiririz. Bir tülbentle kanyağı
süzdükten sonra içine şurubu ilave edin. Servise hazır. Afiyet olsun.
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilvotka ölçüsü vermemişsiniz 70 cl mi 1 lt mi?
YanıtlaSilKonyak fiyatları mı arıyorsunuz? Tıklayın: konyak fiyatları
YanıtlaSil