3 Ocak 2016 Pazar

EKLER - PROFİTEREOL

 

EKLER

 
Malzemeler :
2 su bardağı yağlı süt
 1/2 vanilya
6 yumurta sarısı
 2/3 su bardağı şeker
1/4 su bardağı mısır nişastası
Pasta kreması için :
1 bardak su
 8 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz 
 1 1/2 çay kaşığı şeker
1 su bardağı çok amaçlı un
3 yumurta
Glaze:
                                                     1/2 su bardağı krema
                                                         40 gr. çikolata,
 

PROFİTEROL

 
Malzemeler :
150 gr. yağlı süt
3 yumurta
 1 tutam şeker ve tuz 
90 gr. un
75 gr tereyağı
 
Pasta kreması için :
350 ml. süt
80 gr.şeker
40 gr.un
1 pk. vanilya
2  tam yumurta veya 4 yumurta sarısı
 
Çikolata sosu:
200 ml.su
130 gr.şeker
10 gr. nişasta
65 ml.su
200 gr. bitter çikolata
50 gr krema
Yapılışı:
Süt, tuz, şeker, margarini tencerede kaynatın unu ilave edin. 5 dakika pişirin ılınması için kenara alın. Ilıkken yumurtaları ilave edin. Sıkma torbasıyla tepsiye yuvarlaklar halinde sıkın. Önceden ısıttığınız fırında 190 C de pişirin.
 
Bu hamuru ekler hamuru olarak da kullanabilirsiniz.
 
Pastacı kreması için süt ve şekerin yarını tencerede kaynatın. Yumurta sarısı, un, vanilya,  şekerin diğer yarısını başka bir kapta karıştırın. Kaynayan sütün içine yavaş yavaş döküp karıştırın.
 Çikolatalı sos için200 ml su ve şekeri kaynatın, kakao, nişasta ve suyu ilave edip kaynatın üzerine 200 gr. bitter çikolatayı dökün ve en son 50 gr. kremayı ilave edin. Karıştırın.
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder