2 Ocak 2016 Cumartesi

CRUMBLE

 

 CRUMBLE

 
Elmalı Crumble
Malzemeler:
150g (1 bardak) un
100 gr (1/2 fincan ) kahverengi şeker
100 gr soğutulmuş tereyağı, doğranmış
50 gr yulaf ezmesi (1/2 su bardağı)
60 gr (1/2 fincan) kıyılmış ceviz
1 x 800g elma
Vanilya dondurma üzeri için.

Yapılışı:
Önceden fırın 180 ° C. Un, şeker, tereyağı ve yulaf bir kasede birleştirin.
Karışım ovun ekmek kırıntısı şeklinde olacak kadar. İçine ceviz ilave edin. Elmaları tarçınla karıştırıp diğer malzemelerin içine katın. Fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Dondurma ile servis yapın.


 
 

Çilekli Cruble tarifim :
Malzemeler:
375 g çilek, soyulmuş, ikiye bölünmüş
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1/2 su bardağı un
35 gr tereyağı
2 yemek kaşığı badem
vanilyalı muhallebi

Yapılışı:
Önceden fırın 180 ° C. Un, şeker, tereyağı ve yulaf bir kasede birleştirin.
Karışım ıovun ekmek kırıntısı şeklinde olacak kadar. İçine badem ilave edin. Çilekleri de katın. Ama fazla karıştırmayın. Fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Dondurma ile servis yapın.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder