ŞEKER HAMURU PASTA YAPIMI
Şeker hamuru ile yapmak istediğiniz nişan, düğün pastası için öncelikle ekipmana ihtiyacınız var.
Bu ekipmanları İstanbul Eminönü' nde, Kadıköy'de rahatlıkla bulabilirsiniz.
Öncelikle almanız gerekenler;
Çember
Saç tabla
Kek kalıbı yuvarlak tabanlı
Ölçü kapları
Ölçü kaşıkları
Sıkma torbası
Duy vidası
Kek kesme bıçağı
Spatula
Merdane
Bu malzemeler genel pasta malzemeleridir. Bunlara ilave olarak
Gül yaprağı kalıbı
Yaprak kalıbı
Küçük merdane
Döner tabla
Suluboya fırçası
Modelleme pedi
Çiçek teli
Çiçek bandı
Volanlama kalemi
Motif aparatları
Silikon yaprak presi
Malzemeleri tamamladınız artık malzemeleri kullanmaya başlama zamanı. Öncelikle pasta yaparken en önemli şey tarife birebir uymanız. Ve de kesinlikle küçük bir tartıya ihtiyacınız var. Gram ile çalışacağınız için çok önemli.
Her zaman kullanabileceğiniz tarifler:
Kakaolu ıslak kek:
20 cm çapında yuvarlak veya kare kek kalıbı
10-12 Kişilik
BEYAZ KEK
Malzemeler:
125 Gr. tereyağ oda sıcaklığında
275 Gr toz şeker
3 adet yumurta
150 gr un eğer kakaolu yapacaksanız 120 gr un 30 gr. kakao
75 gr kekun
125 ml süt
1 paket vanilya
1/4 karbonat
Yapılışı:
Fırın turbo ise 140-150 olarak ayarlayın. Kalıbı yağlayın tabanına yağlı kağıt serin.
Tüm malzemeyi bir kapta mikserle karıştırın. Kalıbınıza boşaltın birkaç kez tezgaha vurun içindeki kabarcıkları yok edin.1 saat fırını açmayın 1 saat sonunda kürdan kontrolü yapın. Kekin piştiğini parmağınız bastırıp kaldırın aynı yüzeye dönüyorsa pişmiştir.
Soğumasını mutlaka kalıpta bekleterek sağlayın .
PASTACI KREMASI
Malzemeler:
1/2 ml süt
80 Gr un
150 Gr şeker
2 yumurta sarısı
1 bütün yumurta
1 paket vanilya
Yapılışı:
Sütü kaynatın. Başka bir tencerede yumurta şeker vanilyayı çırpın. Sütün 1/4 ünü yavaş yavaş ilave edin ve çırpmaya devam edin. Unu ilave edin yavaş yavaş sütü ekleyin. Sütü karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alıp hızlı karıştırmaya devam ederek muhallebi kıvamında pişirin.
GANAJ
Malzemeler:
250 Gr. bitter çikolata
250 Gr. süt kreması
Yapılışı:
Kremayı tencerede 1-2 dakika ısıtın içine çikolatayı katıp eriyene kadar karıştırın. İyi bir ganaj için 12 saat buzdolabında bekletin. Ganajı şeker hamurunun altında kullanacaksanız bu kıvam tam kıvamı eğer buzdolabında çıkardınız kek arasında kullanacaksanız içine krokan, fındık, meyve karıştırarak kullanmak istiyorsanız o zaman buzdolabından çıkarıp 125 gr süt kremasını soğuk olarak çırpıp ganajı ilave edin. Yoğun bir pasta için bu teknik güzel.
ŞURUP
Malzemeler:
250 ml
400 Gr. şeker
Şeker eriyene kadar kaynatın Kekleriniz ıslatmak için kullanabileceğiniz şurubunuza istediğiniz aromayı katabilirsiniz.
ROYAL KREMA
Malzemeler:
2 yumurta akı
1/2 tatlı kaşığı limon suyu
450 gr. pudra şekeri
Yapılışı:
Tüm malzemeyi çırpın. Üzerine nemli bezle örtün. Daha çok yazı yazmakta, kurabiye süslemekte kullanabilirsiniz.
TEREYAĞ KREMASI
Malzemeler:
160 gr. tereyağı
160gr biskin yoksa margarin
1 kg pudra şekeri
1 paket vanilya
80 ml.süt
Yapılışı:
Tereyağı ve biskin mikserde çırpın. Krema kıvamında olması gerekiyor. Şeker, vanilyayı yavaş yavaş ekleyin. Sütü ilave edin. Buzdolabında 2 ay kadar saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder