KESTANELİ BADEM MERENGLİ PASTA
KESTANELİ DOLGU
Malzemeler:
70 gr. tereyağı
200 gr. kestane şekeri
Kestaneyi ve tereyağı blenderden geçirip püre haline getirin.
GANAJ
Malzemeler:
340 ml. süt kreması
450 gr. bitter çikolata
Kremayı ısıtın, çikolataların üzerine dökün ve karıştırın. Ganajı 1 gün bekletmeniz daha iyi sonuç verir.
MERENG
Malzemeler:
150 gr. toz badem
150 gr. toz şeker
6 yumurta akı
Şeker ve vademi mikserde karıştırın, yumurtayı başka bir kaba koyup 1 tutam tuz atın ve mikserle kar gibi olana kadar çırpın.
Bütün malzemeyi birbiriyle karıştırın ama çırpmayın.
Karışımı sıkma torbasıyla pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye 20 cm çapında 3 adet çember şeklinde sıkın ve içini dıştan içe doğru çemberlerin içini doldurun.
Üç adet 20 cm pastaban altlığınız olacak. Fırında 8-1 dakika pişirin.
Fırından çıkınca soğutun ve ilk pastabanın üzerine krema torbasıyla ganajdan kalınca bir tabaka sıkın. Bütün pastabanlara aynı işlemi yapın en üst katını da ganajla sıvayın ve 1 saat buzdolabında bekletin. Servis yaparken kakao serpin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder