11 Mart 2016 Cuma

FRAMBUAZLI ŞARLOT


FRAMBUAZLI ŞARLOT


Pandispanya
Malzemeler:
4 yumurta
100 gr. toz şeker
100 gr. un
15 gr. sıvı yağ

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırpın. Unu yavaş yavaş ilave edin. Sıvıyağı karıştırıp. 20 cm kek kalıbına dökün ve 180 C de ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.


Şarlot için Malzemeler:
2 kat sade pandispanya
100 gr. mereng
200 gr. frambuaz
150 gr. krema
3 adet jelatin

Mereng
50 gr. yumurta akı
10 gr. toz şeker
85 gr. sıvı yağ
35 gr. su

85 gr. toz şeker ile suyu kaynatarak şurup hazırlayın. Diğer taraftan yumurta akı ve toz şekeri çırpın. Mikseriniz çalışırken kaynattığınız şurubu yavaş yavaş yumurta aklarına karıştırın.

Frambuazlı Likör:
50 gr. su
100 gr. frambuaz likörü
50 gr. toz şeker

Frambuazı kaynatın, soğuk suda jelatini eritin. Frambuazın içine katın. Frambuaz sıcakken önce merengi sonra da kremayı ekleyip karıştırın.
20 cm kek kalıbında pişirdiğimiz pandispanyaların ilk katını frambuazlı likör şurubuyla ıslatıp, frambuazlı karışımı üzerine yayın. İkinci kat pandispanyada da aynı işlemi yapın.
Derin dondurucuda 1 saat bekletin. 1 saat sonra üzerini Frambuazla süsleyin ve frambuazların üzerine reçel sürüp parlatın.

Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder