FROT NOIRE
( KARA ORMAN PASTASI )
Malzemeler:
2 kat çikolatalı pandispanya
1 kat sade pandispanya
Çikolatalı pasta kreması
Çikolatalı krem şanti
Rendelenmiş çikolata
50gr.damla çikolata
250 gr. vişne
Pandispanya :
4 yumurta
100 gr. toz şeker
100 gr. un
20 gr. tereyağı
Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri çırpın, unu azar azar ilave edin. Sıvıyağı da karıştırıp 20 cm. lik kalıba döküp 180 C ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Pasta Kreması:
125 ml süt
15 gr un
30 gr toz şeker
1 yumurta
1 pk.vanilya
25 gr bitter çikolata
Hazırlanışı:
Sütü kaynattıktan sonra toz şekeri, yumurta ve unu ayrı bir kapta karıştırıp süte ilave edin. Vanilya, bitter çikolatayı da ilave edin
Çikolatalı krem şanti:
100 gr. erimiş çikolata
250 gr çırpılmış krema
Pastanın yapılışı:
Pandispanyanın ilk katının üzerine pasta kreması yayın.
Üzerine vişne, damla çikolata serpin, ince bir tabaka krem şanti yayın. Üzerine diğer pandispanyayı koyun ve krem şanti ile sıvayın ve rendelenmiş çikolata ile dekor yapın. vişnelerle süsleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder