Hamur için:
İç harç için:
- 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 kahve fincanı toz şeker
- 1 kahve fincanı meyve şekerlemesi
- ½ kahve fincanı sultani üzümü
- 1 adet yumurtanın akı
- 1 kahve fincanı dövülmüş fındık
- 1 kahve fincanı dövülmüş badem
- ½ kahve fincanı krema
- ½ kahve fincanı damla çikolata
• 1 adet yumurta sarısı
Un dışındaki bütün malzemeyi karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş katarak hamuru tutturun.
Hamur elimize yapışmayacak hale gelince bir top haline getirip üzerine ısıtılmış bir metal kap çevirip yarım saat dinlenmeye bırakın. Bu kabın sıcaklığı hamurun özlenmesini sağlayacaktır. Ancak kap hamura değmemelidir. Hamur hazır olduktan sonra fırın tepsinizin boyunda ve dikdörtgen olarak açın.
Hamuru çok ince açtıktan sonra üzerine tereyağını sürün ve şeker serpin.
Bir kaseye fındık, badem, meyve şekerlemesi, üzüm, damla çikolata, krema ve yumurta akını alın ve karıştırın.
Hamurun içine hazırladığınız bu karışımı yayın ve rulo yapın.
Üzerine yumurta sarısını sürün.
Önceden 190 C’ye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Ilındıktan sonra dilimleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder