16 Mayıs 2017 Salı

ALMAN CHEESECAKE



Hamur için:
  • 175 gram un
  • 40 gram tozşeker
  • 75 gram  tereyağ veya margarin
  • 1 yumurta
Üstü İçin:
  • 400 gram tam yağlı tuzsuz yumuşak peynir ya da lor peyniri
  • 150 gram çiğ krema
  • 3 yumurta
  • 50 gram tereyağ veya margarin
  • 75 gram toz şeker
  • 1 limon
  • 50 gram kuru üzüm
  • 50 gram  pudra şekeri
Fırını 190 derecede ısıtın. Derin bir kalıbı yağlayın.
Hamur için tozşeker ve unu karıştırın. İçine yağı da katarak iyice yoğurun. Yumurtayı da kattıktan sonra, 30 dakika soğumaya bırakın.
Peyniri, kremayı, yumurtaları, yağı, tozşekeri ve limon suyu ile kabuğunu iyice karıştırın. Yumuşak bir kıvama geldiğinde içine üzümleri ekleyin.

Hamuru kalıbın içine yerleştirin ve peynirli karışımı üstüne dökün. Daha sonra yaklaşık 40 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra kalıptan çıkararak üstüne pudra şekeri serpip servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder