ŞEKER HAMURU PASTA
YONTULABİLİR KEK
20 cm çapında yuvarlak kalıp için
Malzemeler:
4 Yumurta
125 Gr. un
250 Gr tereyağ
250 Gr şeker
250 Gr kekun
Yapılışı:
Fırını 160 C ye ısıtın kalıbınızın tabanını ve yanlarını yağlayıp kağıt kaplayın.
Unu eleyin. Başka bir kapta yağ ve şekeri mikserde bembeyaz olana kadar çırpın.
İçine yumurtaları birer birer ilave edin. Her yumurtadan sonra 1 er kaşık un katın.
Ve karıştırmaya devam edin. Bütün unu ilave edin bundan sonrasını kaşıkla karıştırın. Kalıba dökün 50 dakika pişirin. Soğuması için kalıpta bekletin.
ŞEKER HAMURU MUFFİN
TEREYAĞ KREMASI
Malzemeler:
160 Gr. Biskin
160 Gr. tereyağ
1 paket vanilya
1 kg. pudra şekeri
80 ml süt
Yapılışı:
Yağları mikserle çırpın, krema kıvamında olması gerekiyor.
Şekeri, vanilyayı mikserde 1 er bardak olarak ilave edin. Sütü ilave edin.
Eğer hemen kullanmayacaksanız buzdolabı poşetinde derin dondurucuda tek kullanımlık miktarlarda 2 ay kadar saklayabilirsiniz.
ŞEKER HAMURU KURABİYE
ŞEKER KAPLAMA HAMURU
Malzemeler:
60 ml su
15 gr. jelatin
5 ml limon suyu
120 ml. glikoz
15 ml. Gliserin
800 gr pudra şekeri
Yapılışı:
Bir kapata jelatini ıslatın ve erimesi için bırakın,
Başka bir kapta glikoz, limon suyu ve gliserin erittiğiniz topak olmayan jelatini karıştırıp bekletin.
Pudra şekerinin 300 gr.ını ayırıp ortasına havuz açın ve hazırladığınız karışımı dökün ve tahta kaşıkla karıştırın. Kaşıkla macun kıvamına gelince tezgaha alıp yoğurmaya devam edin eğer hamur cıvıksa ayırdığınız pudra şekerini azar azar ilave edin. Hamur yapışkan ama homojen hale gelene kadar yoğurun. Şeffaf filme sarıp hava almayacak kaba koyun bu halde 1 hafta muhafaza edebilirsiniz.
Bu hamur sadece kaplama hamuru olarak kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder